Arculattervezés – céges identitás alkotása

A vállalati identitás fizikai megjelenése maga az arculat. A professzionális arculattervezés és arculat alapja a következetesség – ezáltal válhat egy cég hitelessé, igazivá és megbízhatóvá. Az arculatterveken keresztül kerül bemutatásra a cég/márka tevékenysége is, így a vállalati identitás megőrzése létfontosságú.

Az a cég, amely hangsúlyt fektet a megjelenésére, azt az üzenetet közvetíti, hogy alapos és konzekvens. Az arculattervezés során nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a vállalatod, céged kultúráját, céljait és célkitűzéseit megjelenítsük a különböző arculati elemeken.

Minden cégnek és márkának különböző az identitása, ezáltal más-más arculati elemekre van szüksége ahhoz, hogy autentikusan jelenhessen meg. Egy ruha-, és kiegészítő tervező cég arculati anyagai egészen másak lehetnek, mint például egy ügyvédi iroda arculat elemei. Míg az előbbi cég esetében a logó megjelenhet ruhacímkén, árcédulán, csomagoláson és webshop-on, az utóbbinál inkább csak a szokványos kisarculati elemeken; úgymint névjegykártya, levélpapír, email aláírás, bélyegző és boríték.

A vállalati identitás konzisztenciájának fenntartása azonban elengedhetetlen, mert megerősíti a márka azonosságát minden olyan ponton, ahol az ügyfél találkozik veled. Ezért fontos megfontolni az összes érintő pontot; például az online felületeken a közösségi portálok platformjait, hírleveleket és e-mail marketinget, illetve az offline megjelenést; a szokásos kisarculati elemeket, az értékesítési brosúrákat és hasonlókat. Az arculattervezés átgondolt és jelentős tervezési folyamat a vállalati identitás létrehozásában, megalkotásában. Minden jól működő arculat alapja egy profi logó. A logó már meghatározza sok arculati elem stílusát, megjelenését, éppen ezért fontos, hogy az is egy átgondolt, tudatos és kreatív tervezés eredménye legyen.

Az arculattervezés, arculati elemek kialakítása már részét képezi a vállalati kommunikációnak, ezáltal a vállalati kultúrának is, így az arculattervezés során már észrevétlenül számos elidegeníthetetlen értéket hozunk együtt létre.