Csináljunk valami olyat,
amit menő másolni!

Szerző:
Pataki-Gilányi Nóra

Tudtátok hogy a logótervezéssel kapcsolatos egyik leggyakoribb keresőszó a Google szerint az ingyen logó? Még mindig az él az emberek fejében a logóval kapcsolatban, hogy egy teher, egy felesleges plusz kiadás? Ahelyett, hogy minden elvünket feladva jelenleg egy olyan szoftveren dolgoznánk, ami elkészíti számodra a logót néhány kattintás után ingyen, kicsit nehezebb fába vágtuk a fejszénket. (Pedig ha megcsinálnánk, lehet hogy életünk végéig a lábunkat lógathatnánk)
Inkább ingyen kezdtünk el logót tervezni, hiszen az arculattervezés a hivatásunk és meglehetősen komolyan vesszük.


Mi tényleg hiszünk abban, hogy egy szoftverrel ellentétben, mi meglátjuk azt a sztorit, azt a lehetőséget benned, a cégedben, a termékedben amire a logót és az egész márkát építjük: ami megkülönböztet, ami megmutatja, hogy te más vagy, mint a többiek.


A designizmus PRO BONO pályázat részleteit itt elolvashatod. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden évben két cégnek (egyéni vállalkozó, egyéni cég, kft, bt, zrt ) támogatjuk az indulását profi arculattervezéssel. Elkészítjük a logót, megtervezzük az arculatot és a weboldalt. Ingyen. Mindezt csupán azért, mert szeretjük amit csinálunk és szeretnénk, ha minél több átgondolt, profi megjelenésű cég lenne a hazai és nemzetközi piacon.


A 2018. I. féléves pályázat lezárult, országszerte több, mint 100 pályamű érkezett és kiválasztottuk a nyertes pályázót.


Az értékelésnek csak egy fő szempontja volt: van-e, felfedezünk-e valamit a márka mögött ami érdekessé teszi azt? Lehet ez egy sztori, egy kreatív ötlet, egy termék, de akár egy névválasztás is.


A pályázat nyertese a 4D4M Studio Kft. lett. Ádám építészmérnök, idén alapította meg saját cégét. És mi a az plusz, amit megláttunk benne? Hamarosan kiderül...